2

Suksessen H&M LOVES MUSIC er tilbake for sjette gang! Vi sparker i gang festivalsesongen 2018 på Vulkan Arena i Oslo. Årets H&M LOVES MUSIC er lørdag 2. juni.

Påmelding Program

ORAL BEE

Vulkan Utescene

Oral Bee er ikke bare den eneste norske rapperen med bidrag på en amerikansk gullplate. Han er også mannen som egenhendig har introdusert den breiale vestkyst-stilen i norsk hiphop.

Om man kommer nærmere en ekte «raplegende» i Norge er vel et åpent spørsmål, men Oral Bee har i hvert fall historien som skal til for å backe eventuell bruk av begrepet: Da han slapp debutplaten sin allerede i 2001 var det til hoderysting fra en samlet musikkpresse. Heller ikke det norske hiphop-miljøet forstod noe av Oral Bee sin norske versjon av amerikansk vestkyst-rap. I stedet for å gi opp vendte Oral Bee og kompisene i Da Playboy Foundation seg til sine inspirasjonskilder, nemlig gangsterrappere fra Bay Area på vestkysten i USA. Resultatet var blant annet at Oral Bee ble bidragsyter på albumet My Smokin’ Nephew med Baby Bash, og dermed kunne innkassere amerikansk(!) gullplate for over 500 000 solgte kopier.
Fra 2005 har Oral Bee levert en jevn strøm av låter og album til et stadig større skare fans. Fjorårets album «Popguden befalte meg til det» er en foreløpig topp i den nå over 15 år lange karrieren. I februar i år dukket Oral Bee opp sammen med Morgan Sulele på hiten «Høyt over Oslo». som lå hele åtte uker på VG-lista, og i følge jungeltelegrafen dukker en viss vokalist også opp når Oral Bee inntar scenen på Vulkan Arena på årets H&M Loves Music.

Se alle artister